Mittasormuspalvelu

Kokeile kotona - löydä sormuksellesi oikea koko!

Sormuksen koon mittaaminen ei ole yksiselitteinen asia. Jotta oikean koon löytäminen olisi helpompaa, tarjoamme sinulle mahdollisuutta käyttää ilmaista mittasormuspalveluamme. Lue lisää niin saat kiinnostavaa lisätietoa sormuksen koon mittaamisesta ja mittasormuspalvelustamme.

Sormi, johon olet sormusta sovittamassa, voi olla aamulla erikokoinen kuin illalla. Myös suolainen ateria, vuodenaika tai dieetti vaikuttavat sormen kokoon. Iän myötä sormi voi kaventua tai leventyä. Koska sormuksen käyttöikä lasketaan useissa vuosissa, jopa vuosikymmenissä, on tärkeää löytää mahdollisimman hyvä koko, jolla on mahdollisimman pitkä käyttöikä.

Sormuksen leveys ja sisäpuolen poikkileikkauksen kaarevuus vaikuttavat omalta osaltaan oikean koon määrittämiseen. Kuusi millimetriä leveä sisältä tasainen sormus tuntuu sormessa erilaiselta kuin kaksi millimetriä leveä sisäpuolelta pyöristetty sormus.

Sormuskokoina käytämme sisäympärysmillimetrejä. Monet Suomessa myytävät sormusvalmistajat käyttävät toista mittatapaa: halkaisijamillimetrejä. Nämä kaksi mittaa ovat piin (likiarvo 3,14) suhteessa toisiinsa. Esimerkiksi 17,5 millimetrin halkaisijakoko vastaa 54,95 millimetrin sisäympäryskokoa (likiarvo 55). Sadasosa- tai muutaman kymmenesosamillimetrin ero ei ole ratkaisevaa sormuksen kokoa miettiessä.

Sormuksen mitta on aina sen pienin sisämitta. Jos sormuksen sisäpuolen poikkileikkaus on kaareva, pienin mitta ei ole reunassa vaan sormuksen keskellä. Sisäpinnaltaan tasaisissa sormuksissa pienin mitta on reunassa heti reunapehmennyksen (reunan kaarevuuden) vieressä.

Mittasormuksia meillä on tarjottavana kahta eri leveyttä: kolme ja kuusi millimetriä. Molemmat ovat sisäpuolelta lievästi kaarevia. Useimmat nykysormukset ovat vastaavalla tavalla kaarevia sisältä. Ne liukuvat helpommin nivelten yli ja hengittävät alta.

Toimitamme kotisovitukseen sovitussormuksia, jotka ovat lähellä esimitattua kokoasi ja jotka vastaavat leveydeltään lähelle toivomaasi sormusta. Voit vapaasti käyttää mitä sovitussormusta hyvänsä haluamassasi järjestyksessä. Kun oikea koko löytyy, pidä sitä pidempään sormessa. Kokemuksemme mukaan asiakkaillamme on huolimattomasti mitattaessa taipumusta valita liian suuri sormus. Valitse rohkeasti oikean kokoinen, älä liian suurta. Viimeistään viikon kokeilujen jälkeen olet jo saanut varmuuden oikeasta koosta ja voimme toimittaa sinulle sormuksesi valitsemassasi koossa.

Mikäli olet tilaamassa meiltä sormusta, otathan meihin yhteyttä saadaksesi ensin käyttöösi mittasormukset, jotta voimme varmistua oikeasta koosta. Selvitä ensin esimittaamalla sen sormen koko, johon haluaisit sormuksen.