Tuotekortti Suokko.fi

SMM | G VS? Vai sittenkin G VS?

Lyhenteet hämmentävät, eikä ihme. Niiden merkitys voi olla ostajalle täysin tuntematon, eikä sormuksen ostaja halua suorittaa korkeakoulututkintoa ostoksen yhteydessä. Keskityn tässä kirjoituksessa Suokko Timanttikorujen yhteydessä käytettäviin timanttiluokituksiin. Akateemisiin timanttiopintoihin suosittelen lämpimästi Gemological Institute of American (GIAn) timanttitutkijan opintoja.

Suokko Timanttikoruissa käytämme melee kokoisissa (alle 0,30 ct) timanteissa kahta eri timanttiominaisuuden yhdistelmää. Toinen näistä on laboratoriotimantti (SMM eli Suokko Man Made) ja toinen luonnontimantti.

SMM
SMM viittaa tavaramerkkiimme Suokko Man Made ja kertoo timantin olevan laboratoriotimantti eli amerikkalaisittain ilmaistuna Lab Grown Diamond. SMM-timanttien alkuperä ei ole vanhojen tulivuorien kohdalle tehdyistä kaivoksista tai muinaisten jokien reiteiltä.

SMM | G VS
G kertoo SMM-timantin värin harvinaisuudesta. G väri on ylhäältäpäin katsoen väritön. Sivulta katsoen voi ihanneolosuhteissa erottaa tummuutta, keltaista sävyä tai harmautta. Tähänkin kuitenkin vaikuttaa timantin koko ja hionta.

VS on puhtauden määritelmä. Puhtaus kertoo timantin sulkeumien eli tunnusmerkkien määrästä, sijainnista ja näkyvyydestä. VS asteen puhtaus on suhteellisen suppea, se on yhtä astetta vähemmän harvinainen kuin VVS ja käytännössä useimmat VS asteen Suokko Timanttikorujen briljantit ovat niin puhtaita, että niitä ei erota paljain silmin VVS asteesta. Jos timantin koko kasvaa yli melee timantiksi kutsutun kokoluokan rajan (yli 0,30 ct), voi yksittäisiä sulkeumia joissakin tapauksissa havaita myös ilman suurennuslasia. Tällöin se vaatii jo vastavalon heijastuman sopivassa kulmassa ja mahdollisesti esimerkiksi mustan pistemäisen sulkeuman lähellä timantin pintaa.

G VS
Luokitussääntö G VS luonnontimanteille on sama kuin SMM | G VS -timanteille. G VS väri- ja puhtausyhdistelmä on hyvin turvallinen ostos ajatellen kaikkia keskuskivien yhdistelmiä, joita sormuksillemme voi ajatella.

HUOM! Yllä oleva alkuperään, harvinaisuuteen ja laatuun liittyvä lyhenteitä selittävä kirjoitus on osa laajempaa kokonaisuutta, joka löytyy TÄÄLTÄ. Teet paremman timanttivalinnan, kun luet koko blogikirjoituksen.

Iiro Suokko, kultaseppä, GIA Graduate Gemologist

Kirjoita kommentti

Huomioithan että kommentit moderoidaan ennen niiden julkaisemista.