Suokko Timanttikorut Mia C

Rakkaudesta timanttiin

Jokainen timantti on erilainen. Kerron sinulle, miten timantti on vaikuttanut minuun, ja kuinka sinä täydennät timantin ainutlaatuisuuden.

Yksikään valokuva ei anna oikeutta timantille, eikä yksikään teoria timantin valovoimaisuudesta täysin selitä sitä mystistä ihastusta minkä timantti katsojassaan herättää. Jos aitoa timanttia ei ole mahdollista omin silmin nähdä, lähimmäksi timantin loistoa pääsee katsomalla Octonus-yhtiön 3D-stereovideota. Timantti on välkehtivä valaistuksen ja katsojan mukaan muuttuva taideteos, sekä joka kerta elämys. Timantti on parhaimmillaan kynttilänvalossa, auringonvalossa kylpiessään ja missä ikinä haluat sitä mukanasi kantaa.

Timantti on itsestään selvä valinta vihkisormuksen jalokiveksi. Se on kovin luonnonmateriaali, se ei kulu niin kuin muut jalokivet. Silti timanttikorua, niin kuin vihkisormus usein on, pitää käyttää varoen ja kunnioittaen sen rakenteellista herkkyyttä. Mikään muu jalokivi ei ole yhtä kestävä kuin timantti, mutta timantin ikuisuus voi särkyä kovasta iskusta. Kovuudestaan huolimatta, tai juuri sen vuoksi, se ei kestä murtumatta oikeassa kulmassa tullutta kovaa iskua. Timantit voivat myös naarmuttaa muita koruja, joten ne kannattaa säilyttää korurasiassa muista koruista erikseen.

Timantti jalokivenä vastaa suurimmasta osasta aitojen luonnosta löydettävien jalokivien arvoa. Timantilla onkin paljon jäljitelmiä ja jopa synteettisiä jalokiviluokan timantteja valmistetaan tehtaissa. Arvojalokiven ostajana sinun kannattaa perehtyä muutamaan pääsääntöön ennen ostopäätöstä.
 
  1. Vaikka timantin arvotekijät ovat kansainvälisesti omaksuttu samankaltaisina, hintaan silti vaikuttaa useita muita tekijöitä yhtä voimakkaasti ja perustellusti kuin yleisesti hyväksytyt harvinaisuus- ja laatutekijät.
  2. Parhaan timantin metsästys on tarina joka ei pääty suurimpaan tai kauneimpaan, vaan rakkaimpaan.
  3. Timantin todellinen merkitys on sinun sille antama ja on sen tärkein ominaisuus.

Näitä aiheita avataan tässä blogisarjassa. Tämä on ensimmäinen osa, tervetuloa kyytiin.

Timantin arvotekijät kiinnostavat monia ja niistä onkin helppo kirjoittaa pintapuolista luokittelusäännöstöä erittelevää tarinaa. Kun raapaisee pintaa syvemmältä alkaa avautua ihan uusi maailma, kuin olisi Liisa Ihmemaassa. Silti kaikkien timanttialan ammattilaisten on pakko sisäistää luokittelusäännöstö ennen porautumista timantin syvimpään olemukseen. Sitoutuminen timanttiin, timanttialaan ja timanttien kanssa tekevien ammattilaisten joukkoon on ollut minulle suuri seikkailu ja tiedän sen jatkuvan aina uusille timanttiammattilaisten sukupolville. Kuten Gabi Tolkowsky sanoi Moskovassa 2004: Me hengitämme timanttia, me pureskelemme timanttia, me elämme timantista.

Tekeekö timanttiin sitoutuminen meistä vähän yksinkertaisia? Ehkä, mutta ei se meistä kuitenkaan ole niin huono valinta.

Iiro Suokko, kultaseppä, GIA Graduated Gemologist

2 kommenttia

Kun vuosien myötä kasvaa ammatissaan oppii ja oivaltaa , ei enää erota työtä ja elämää. Pääsääntoisesti se on vaan rakkautta, rikkautta ja iloa siitä, että edelleen oppii ja havainnoi uutta.
Kiva lukea näitä, vaikken juuri timanteista ymmärrä kuin ehkä särmät ja valon säihkeen.

Tiina

Timantit ovat ikuisia.

Kaija

Kirjoita kommentti

Huomioithan että kommentit moderoidaan ennen niiden julkaisemista.